Revalidatiecentrum Damast
Volledig scherm
Revalidatiecentrum Damast © De Wever

Revalidatiecentrum Damast vrijgemaakt voor corona-patiënten

TILBURG - Revalidatiecentrum Damast van de Wever wordt geheel vrijgemaakt om corona-patiënten op te vangen van het ETZ Elisabeth-ziekenhuis. Er komen 64 bedden beschikbaar.  

Damast is een locatie van de Wever, de koepel voor ouderenzorg in Tilburg.Het behandelcentrum ligt op het terrein van het ziekenhuis en beschikt over de benodigde faciliteiten voor patiënten waarbij COVID-19 is gediagnostiseerd en voor wie quarantaine noodzakelijk is. 

Enkele tientallen ouderen die nu in Damast verbleven zijn de afgelopen dagen overgeplaatst naar verpleeghuis de Hazelaar (bij het Tweesteden-ziekenhuis) of zijn vroegtijdig naar huis gegaan. Gebleven zijn alleen enkele patiënten die al met corona waren besmet. 

Onvoldoende zorg in de thuissituatie 

De Wever geeft gehoor aan het verzoek van het regionaal overleg (RONAZ) om capaciteit vrij te maken nu het aantal corona-patiënten nog altijd stijgt. De 64 bedden worden ingezet voor patiënten uit het ziekenhuis die aan de beterende hand zijn maar nog niet naar huis kunnen. ,,Maar we voorzien ook in een vraag van huisartsen. Zij zitten omhoog met besmette mensen die nu thuis verblijven en daar niet goed door thuiszorg  of mantelzorgers kunnen worden geholpen”, zegt een woordvoerster.

De specialisten ouderengeneeskunde van De Wever staan in nauw contact met collega’s uit het ETZ en huisartsen over het opname- en behandelbeleid. 

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.