Pubers laten zich lastig begrenzen en hebben soms opzichtig 'schijt aan corona'.
Volledig scherm
PREMIUM
Pubers laten zich lastig begrenzen en hebben soms opzichtig 'schijt aan corona'. © Roel Dijkstra

Pubers hebben ‘schijt aan corona’ en lopen weg, crisisteam regio Tilburg is er druk mee

TILBURG - Drukker, maar ook anders: het Crisis Interventie Team voor de regio Hart van Brabant heeft geregeld de handen vol door de coronacrisis. Over weglopende pubers en een verwarde vrouw die in wanhoop haar hamster levend door het toilet spoelde. 

Met  crisissen is het per definitie hollen of stilstaan: soms is er niets te doen, soms zou je 16 uur nodig hebben voor alles wat zich in je dienst van acht uur voordoet. ,,Dat is nu ook het geval, maar door corona hebben we gemiddeld een kwart tot eenderde meer meldingen”, zegt Maudy Wetzel, coördinator van het Crisis Interventie Team. Dit CIT is 24/7 bereikbaar voor crisissituaties in de psychosociale sfeer. 

  1. Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’
    PREMIUM

    Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’

    KAATSHEUVEL - ,,Schandalig dat we een extra kaartje voor in de avond moeten kopen, dat was niet de afspraak.” Bezoekers van de Efteling die voor de coronacrisis een overnachting hebben geboekt, voelen zich gedupeerd omdat de openingstijden onverwachts zijn aangepast. Als ze in de maanden juli en augustus 's avonds naar het park willen, moeten ze opeens een extra kaartje van 25 euro kopen.