Volledig scherm
Hulpdiensten bij het bureau in Tilburg. © Toby de Kort

Politiebureau in Tilburg tijdelijk gesloten vanwege gezondheidsklachten

TILBURG - Het politiebureau Groene Beemden aan de Brucknerlaan in Tilburg is tijdelijk gesloten. Woensdag kregen agenten daar last van hun luchtwegen. Daarop werd het bureau al ontruimd. Donderdagmiddag heeft de politieleiding besloten om uit voorzorg het pand tijdelijk te sluiten en om agenten op een andere locatie te laten werken. 

Dat laat de politie weten in een bericht op haar website. Donderdag bleek uit onderzoek in het pand, dat de luchtfilters van het bureau verontreinigd waren. ,,Omdat niet uit te sluiten is dat dit te maken heeft met de klachten van de agenten, wordt vrijdag nader onderzoek gedaan", laat de politie weten. 

Daarop werd besloten om het gebouw tijdelijk te sluiten. De agenten die normaal vanaf de Brucknerlaan zouden werken, werken nu tijdelijk in het bureau aan de Ringbaan Zuid.

Ontruiming

Woensdag werd het gebouw enige tijd ontruimd. Meerdere agenten hadden last van flinke hoestbuien. Ook hadden sommige aanwezigen last van hun ogen. Daarom werden de zo'n 25 aanwezigen naar buiten begeleid.

 1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

  Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

  TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”
 2. Financieel herstel gloort voor gemeente Alphen-Chaam. ‘We hebben mooie stappen kunnen maken’
  PREMIUM

  Financieel herstel gloort voor gemeente Alp­hen-Chaam. ‘We hebben mooie stappen kunnen maken’

  ALPHEN-CHAAM - Waar andere gemeenten in de regio flink moeten bezuinigen vertoont de gemeentebegroting van Alphen-Chaam relatief goed nieuws. De laatste jaren leek ook Alphen-Chaam in zwaar financieel weer te komen. Tegenvallers in de jeugdzorg zorgden onder andere voor rode cijfers. Maar nu lijkt herstel zich aan te kondigen. Daarmee is Alphen-Chaam een uitzondering in de regio.