Volledig scherm
Politie houdt extra controles in het buitengebied van Moergestel, omdat er dierenactivisten zouden zijn gesignaleerd. © De Kort Media/ Toby de Kort

Politie en boeren extra alert in Moergestel na wandeltocht dierenactivisten door buitengebied

MOERGESTEL - De politie en boeren waren woensdagmiddag extra alert in het buitengebied van Moergestel en Biest-Houtakker. In en rondom de dorpen zijn dierenactivisten gezien. Het zou gaan om dezelfde activisten die maandag een stal in Boxtel bezig hielden en droegen shirts met de naam Meat the Victims. Inmiddels is de rust wedergekeerd. 

Na de bezetting van de varkensboerderij in Boxtel afgelopen maandag houden boeren een extra oogje in het zeil. Ze waarschuwen elkaar via groepsapps en Facebook. De dierenactivisten zijn gezien in winkels en supermarkten. 

De politie reed rond in het buitengebied. Ze hielden roadblock-controles om te zien wie er het gebied in -en uitreed. Daar hebben ze verder niemand meer aangetroffen. Ze gaan verder met de reguliere werkzaamheden. 

,,De stallen kunnen weer open naar eigen inzicht", aldus de politie na het vertrek. 

  1. 'Tao van de T’. Stadsdichter Anton Dautzenberg wil kunstklimaat in Tilburg opschudden

    'Tao van de T’. Stadsdich­ter Anton Dautzen­berg wil kunstkli­maat in Tilburg opschudden

    TILBURG- Bij zijn aantreden als stadsdichter van Tilburg heeft A.H.J. (Anton) Dautzenberg zijn plannen uit de doeken gedaan. Dat deed hij bij boekenmarkt Boeken rond het Paleis. De kapstok is ‘de Tao van de T'. Die letter is het beeldmerk van de stad. ,,Het is een zoektocht die niet alleen moet leiden tot spannende gedichten, tot discussie, maar ook tot een manifest waarmee ik het Tilburgs literatuur- en kunstklimaat wil vernieuwen en verbeteren.”