Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis van Hilvarenbeek. © BD

Opvang vergunninghouders in Hilvarenbeek blijft achter bij taakstelling

HILVARENBEEK - In de gemeente Hilvarenbeek zijn in 2018 minder statushouders gehuisvest dan door de provincie was opgedragen. De reden daarvoor is dat er simpelweg niet genoeg gegadigden waren om een woning aan te bieden. De provincie heeft de taakstelling inmiddels naar beneden bijgesteld.

Over heel 2018 moest de gemeente Hilvarenbeek in totaal 22 asielzoekers met een verblijfsvergunning huisvesten. Er konden echter maar 18 mensen aan een woning geholpen worden omdat er te weinig kandidaten aan de gemeente werden gekoppeld. De overgebleven 4 personen uit de taakstelling van 2018 zijn doorgeschoven naar 2019, maar ook dit jaar lijkt het moeilijk om de taakstelling van de provincie te halen.

  1. Files van meer dan honderd auto's in Willemsbuiten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    Files van meer dan honderd auto's in Willemsbui­ten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    TILBURG- Een ochtend- en avondspits in de Bernard Leenestraat, de enige straat van en naar de nieuwbouwwijk Willemsbuiten. Meer dan honderd auto’s proberen ‘s ochtends de drukke Goirleseweg op te rijden, waardoor een wachttijd van vijftien tot twintig minuten ontstaat. De bewoners spreken van een ‘gevaarlijk oversteekpunt’ voor fietsers en zijn bang dat het alleen nog maar erger wordt in de groeiende wijk.