Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis van Hilvarenbeek. © BD

Opvang vergunninghouders in Hilvarenbeek blijft achter bij taakstelling

HILVARENBEEK - In de gemeente Hilvarenbeek zijn in 2018 minder statushouders gehuisvest dan door de provincie was opgedragen. De reden daarvoor is dat er simpelweg niet genoeg gegadigden waren om een woning aan te bieden. De provincie heeft de taakstelling inmiddels naar beneden bijgesteld.

Over heel 2018 moest de gemeente Hilvarenbeek in totaal 22 asielzoekers met een verblijfsvergunning huisvesten. Er konden echter maar 18 mensen aan een woning geholpen worden omdat er te weinig kandidaten aan de gemeente werden gekoppeld. De overgebleven 4 personen uit de taakstelling van 2018 zijn doorgeschoven naar 2019, maar ook dit jaar lijkt het moeilijk om de taakstelling van de provincie te halen.

  1. Tilburgse Jaqueline ziet woning uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Ik verloor ooit mijn vader bij een brand, dit niet nog een keer’

    Tilburgse Jaqueline ziet woning uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Ik verloor ooit mijn vader bij een brand, dit niet nog een keer’

    TILBURG - Jaqueline van Heugten (42) zag zaterdag haar woning uitbranden aan de Antoon Coolenlaan in Tilburg terwijl haar zoon nog op zolder lag te slapen. De 16-jarige jongen kon uiteindelijk door de brandweer van het dak worden gered, maar zijn moeder kreeg onmiddellijk flashbacks naar een dramatische gebeurtenis uit haar jeugd: ,,Ik verloor mijn vader bij een brand toen ik zo jong was als mijn zoon. In paniek stopte ik niet met schreeuwen tot hij het zou horen.”