Piet van Hout van Stichting Biodiversiteit Goirle-Riel (voorgrond, donkere jas) heeft de wijkbewoners aan zijn lippen hangen.
Volledig scherm
Piet van Hout van Stichting Biodiversiteit Goirle-Riel (voorgrond, donkere jas) heeft de wijkbewoners aan zijn lippen hangen. © Rens van Ginneken

Op safari in Goirle, maar het gebied van de salamanders en zwaluwen is verboden terrein

Goirle – Met een wijksafari kregen bewoners van Boschkens-West zaterdagochtend informatie over de beschermde ecozone in hun wijk. Wethouder Liselotte Franssen onthulde een informatiebord aan de Boschring. Opvallend is een groot hek. Die moet wandelaars weren, want de honderden oeverzwaluwen houden niet zo van bezoekers en loslopende honden. 

  1. Op klaarlichte dag verdwijnt de kluis uit De Spaarbank en eindigt in de auto van Petru: ‘Ik ben hier het slachtoffer’
    PREMIUM

    Op klaarlich­te dag verdwijnt de kluis uit De Spaarbank en eindigt in de auto van Petru: ‘Ik ben hier het slachtof­fer’

    TILBURG/BREDA - Pas in de avond komt het personeel van stadscafé De Spaarbank erachter dat de kluis is gestolen. Op een klaarlichte dag in juni is iemand daarmee naar buiten gelopen. Dat die uiteindelijk in de auto van Petru B. in Rotterdam ligt, komt omdat de verdachte die heeft gevonden. ,,Ik ben vals beschuldigd, ik ben hier het slachtoffer”, vertelt B. tegen de politierechter in Breda.