Volledig scherm
Job Ooms, eigenaar van sportschool Joop Ooms Sport in Berkel-Enschot draagt zijn sportschool per 1 september over aan een andere partij. © Rudolf Robben

Ooms Sport in Berkel-Enschot wordt Sport Piazza

BERKEL-ENSCHOT - Job Ooms, eigenaar van sportschool Joop Ooms Sport in Berkel-Enschot draagt zijn sportschool per 1 september over aan een andere partij. Daarmee verdwijnt na tientallen jaren de naam Joop Ooms Sport uit Berkel-Enschot.

,,Ik merkte dat ik in mijn sportschool niet meer kon doen wat ik graag wilde. Ik wil me graag richten op trainingen, mensen helpen en beter maken. Maar ik zat enerzijds gevangen in de historie van een sportschool zoals mijn vader die runde met lessen en trainingen, anderzijds moest ik me ook bezig houden met de exploitatie.” aldus Ooms. 

De visie die hij heeft op sport en bewegen kon hij daardoor niet ontwikkelen: ,,Ik zie beweging als onderdeel van  de totale gezondheid. Ook voeding, werk en dergelijke spelen mee of je je wel of niet goed voelt.”

Hij kwam in contact met Arjan Demers, die onder andere een sportschool in Malden heeft en ook betrokken is bij Sportinstituut Ooms in Tilburg. Demers neemt vooralsnog de exploitatie over en huurt Ooms in als instructeur. ,,Maar op termijn is het wel de bedoeling dat hij alles overneemt. Dat voelt nu raar, want ik ben hier als 12-jarig jongetje begonnen en werd op mijn 27e eigenaar. Nu ben ik 39 en sla met mijn nieuwe bedrijf JOB een nieuwe weg in.”

  1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
    PREMIUM

    Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

    TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”