Volledig scherm
PREMIUM
Rick Vermeulen (r), eigenaar van de Bierschuur in Poppel geeft advies aan klanten Peter Denissen (l) uit Goirle en Bert van Rooij uit Tilburg. © Pix4Profs/René Schotanus

Ook bij De Grens is verdeeldheid over Europa. Ondanks goedkoper bier en de goedkope benzine in Poppel

TILBURG/POPPEL - Het is zoef de grens over - een paar meter maar - en het bier, de sigaretten, shag en de benzine zijn goedkoper dan in Nederland. Er zijn veel auto’s met Nederlandse nummerborden bij De Grens in Poppel. Niemand vraagt om een paspoort, niemand betaalt invoerrechten. Het is het gevolg van Europese samenwerking. Dan zou je denken dat klanten enthousiaste pleitbezorgers voor Europa zijn. Maar dat is slechts ten dele zo, niet iedereen is gaan stemmen voor het Europees Parlement.

,,Ik heb mijn stembiljet vanmorgen verscheurd”, zegt Leendert Bom (72) uit Tilburg. Hij staat met zijn auto bij de pomp. ,,Geen Belg of Duitser gaat mij vertellen wat ik moet doen. Ik ben liberaal, maar het standpunt van de VVD staat me niet aan. Ik heb overal gewoond, Afrika, Zuid-Amerika, België en zie eens hoe Vlamingen en Walen met elkaar omgaan. Europa, ik moet er niks van hebben. Mijn vrouw is het niet met me eens.”