Myrte Bernaerts en haar vriend Glenn van Gils.
Volledig scherm
PREMIUM
Myrte Bernaerts en haar vriend Glenn van Gils. © Myrte Bernaerts

Onbereikbare liefde op tien kilometer afstand: Alphense Myrte kan Belgische vriend niet zien

Tien kilometer wonen ze uit elkaar, normaal een kwartiertje rijden met de auto of een half uur fietsen. Maar de gesloten grensovergang zit de Alphense Myrte Bernaerts (20) en haar vriend Glenn van Gils (22) uit het Belgische Weelde sinds vrijdag dwars. ,,Stiekeme sluiproutes durven we niet te nemen.”

Myrte en Glenn hebben ruim twee jaar een relatie en normaal gesproken zien ze elkaar twee keer in de week. Tot drie dagen geleden. ,,Toen de eerste berichten binnenkwamen dat de grenzen dicht gingen, nam ik het nog niet zo serieus", vertelt de 20-jarige studente communicatie. ,,Ik dacht dat de controles bij de kleine wegen wel mee zouden vallen en dat we elkaar dus nog wel zouden zien.”

  1. Gemeenteraden zoeken creatieve vergaderopties in coronatijd

    Gemeentera­den zoeken creatieve vergaderop­ties in coronatijd

    TILBURG - Het is een wat desolate aanblik. Burgemeester Mark van Stappershoef die samen met griffier - op uiteraard gepaste afstand - in een lege raadszaal zit. Na een kleine minuut kijkt de voorzitter van de gemeenteraad van Goirle op zijn horloge. ,,Er was een raadsvergadering uitgeschreven, maar er is geen raadslid aanwezig. Dat betekent dat het quorum niet is gehaald en er ons niets anders rest dan de vergadering te verzetten.”