Volledig scherm
November 2018: meisje op de fiets aangereden op een rotonde van de Moergestelseweg in Oisterwijk. © De Kort Media / Toby de Kort

Oisterwijk belooft: nog dit jaar aanpak van rotondes op de Moergestelseweg

OISTERWIJK - Dit jaar nog worden de twee rotondes op de Moergestelseweg aangepakt. Dat laat het college weten naar aanleiding van vragen van de PGB.

De partij dringt al jaren aan op maatregelen. December 2018 kwam de eigen wethouder Dion Dankers met een plan. Het gaat onder andere om bredere fietspaden en een verhoogde oversteek voor de fietsers. 

Vorige maand informeerde de PGB bij het college hoe het met de uitvoering zat. Het werk blijkt onlangs pas te zijn aanbesteed, maar volgens het bestek moet het uiterlijk in december uitgevoerd worden.

Klik hier voor de BD-kaart van 112 Oisterwijk

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.