Volledig scherm
PREMIUM
Twee dames uit Helvoirt bekijken een foto van één van Brabantse zandpaden tijdens de Zondag van de Zandpaden © Rudolf Robben

Ode aan het Brabantse zandpad tijdens Zondag van de Zandpaden

UDENHOUT - Op het terrein van de voormalige steenfabriek in Udenhout werd zondag een ode gebracht aan het Brabantse zandpad tijdens de Zondag van de Zandpaden.

De aftrap voor een heuse dag voor zandpaden wordt gegeven door burgemeester Weterings van Tilburg en de Brabantse Commissaris van de koning Van de Donk. Beiden hebben elk hun favoriete zandpad: ,,Binnen mijn gemeente is dat de Waalwijksebaan. Maar ook op De Utrecht zijn prachtige paden", aldus Weterings. Van de Donk: ,,De Lange Steeg in Veghel, vooral vanwege de schoonheid.” 

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.