Willem met de pet, rechts van hem Casper, daarvoor Mila, met de rode jas Bo, op de voorgrond Luka, en links van hem Lars, en rechts Sofie. Deze zeven probeerden de speeltuin in De Bogerd uit.
Volledig scherm
Willem met de pet, rechts van hem Casper, daarvoor Mila, met de rode jas Bo, op de voorgrond Luka, en links van hem Lars, en rechts Sofie. Deze zeven probeerden de speeltuin in De Bogerd uit. © Marlies van Iersel

Nieuwe speeltuinen in Udenhout: ‘Alleen nog wat zand onder de kabelbaan, dan is het goed’

UDENHOUT - Drie van de vier speeltuintjes in de nieuwe Udenhoutse wijk Den Bogerd zijn inmiddels af. Het is een gift van ontwikkelingsmaatschappij Den Bogerd voor de piepjonge wijk. De Udenhoutse Dorpsraad dacht en keek mee bij de opzet van de speelplekken. 

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.