Ria van den Berkmortel tijdens de fotoshoot voor het boek 'Goeikes, Helmonders in Beeld' in de kapel van Zusters van Liefde in Tilburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Ria van den Berkmortel tijdens de fotoshoot voor het boek 'Goeikes, Helmonders in Beeld' in de kapel van Zusters van Liefde in Tilburg. © Hans van den Berkmortel

Negentigjarige zuster uit Helmond herstelt van corona

HELMOND/TILBURG - Het nieuwe coronavirus heeft de Zusters van Liefde in Tilburg hard getroffen. De 90-jarige Helmondse non Ria van den Berkmortel werd besmet met Covid-19, maar is inmiddels herstellende. ,,Onze tante Ria is een held", vindt neef Hans van den Berkmortel.

 1. Hangjongere had wel geslagen in Goirle, maar dat was noodweer: ‘Die man was gelijk agressief’
  PREMIUM

  Hangjonge­re had wel geslagen in Goirle, maar dat was noodweer: ‘Die man was gelijk agressief’

  GOIRLE/BREDA - Misschien dat ze inderdaad wat luidruchtig waren, die avond helemaal aan het begin van de coronacrisis in de Fraterstuin in Goirle. Daar stond het groepje waar de 21-jarige Tilburger bij hoorde wel om bekend. Dat hij iemand in elkaar heeft geslagen die een opmerking maakte over samenscholen terwijl dat niet mocht toen, dat zeker niet. ,,Die man was eerst agressief. Hij pakte me bij mijn nek.”
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.