Het Rotterdamse kunstenaarsduo Bik Van der Pol - Liesbeth Bik en Jos van der Pol -  reist de wereld over met haar opblaasbare bal die dient als decor voor ontmoeting.
Volledig scherm
Het Rotterdamse kunstenaarsduo Bik Van der Pol - Liesbeth Bik en Jos van der Pol - reist de wereld over met haar opblaasbare bal die dient als decor voor ontmoeting. © Bik Van der Pol

Nadenken over overvloed, onbehagen en verlies

TILBURG - Het past nét in de toch niet geringe expositieruimte van het Tilburgse kunstinitiatief PARK aan het Wilhelminapark. De acht meter hoge opblaasbare bal van het Rotterdamse kunstenaarsduo Bik Van der Pol - ofwel Liesbeth Bik en Jos van der Pol - reikt tot aan het plafond.

  1. Beschamende avond in Eindhoven: de problemen zitten diep bij zwalkend, blunderend en hardleers Willem II
    PREMIUM

    Beschamen­de avond in Eindhoven: de problemen zitten diep bij zwalkend, blunderend en hardleers Willem II

    Door de doldwaze 3-2 nederlaag bij Jong PSV van gisteravond heeft Willem II nu 13 van de 21 gespeelde competitieduels níet gewonnen. Cijfers waarvoor een club die - sowieso qua status en budget - mee móét doen om promotie zich de ogen uit de kop moet schamen. Op deze manier komt zelfs deelname aan de play-offs serieus in gevaar. En dat is een dieptrieste en behoorlijk ernstige conclusie.