Moeder neemt dochter mee de dood in: gezinsdrama vlak over grens bij Reusel
Een man uit Arendonk, vlak over de grens bij Reusel, heeft dinsdag toen hij thuiskwam zijn vriendin en dochter (11) dood aangetroffen in huis. Speurders vermoeden dat de vrouw eerst het meisje doodschoot en daarna zichzelf van het leven beroofde. Mogelijk gebruikte ze daarvoor een pistool uit de wapencollectie in huis.
Op de toegangspoort naar het huis kleven nog steeds paarse politiestickers. Sinds dinsdagmiddag is de afgelegen woning in het groen op de grens van Arendonk en Ravels verzegeld voor onderzoek. In de namiddag kwam de ene na de andere politiewagen over de bosweg naar het huis van Toon B. Hij had de hulpdiensten gebeld nadat hij bij thuiskomst zijn dochter Amelie (11) en haar moeder Cindy Muyshond dood had gevonden. "Alsof dat nog niet erg genoeg was, dachten de speurders dat hij er iets mee te maken had", zegt een buurman. Toon B. werd opgepakt. "Ze hebben hem behandeld alsof hij de moordenaar was. Terwijl hij van in het begin al zei dat hij er niets mee te maken had. Uiteindelijk hebben ze dat ingezien en is hij 's avonds vrijgelaten. Hij is sindsdien bij mij op bezoek geweest en is nog steeds onder de indruk van zijn arrestatie. Mensen die van niets weten zeggen op sociale media dat het gerecht hem op de rooster moet leggen. Ze weten niet waarover ze spreken. Hij is niet voor niets vrij. Het gerecht heeft hem ook niet in verdenking gesteld."
Formeel hield het gerecht gisteren nog alle pistes open. Al lijkt alles er momenteel op te wijzen dat zich in de afgelegen woning een gezinsdrama heeft afgespeeld. Volgens onze informatie zou de moeder eerst haar dochter hebben doodgeschoten, om zichzelf daarna op een andere manier van het leven te beroven. "Of er vuurwapens in huis waren, weet ik niet", zegt de buurman. "Ik vraag daar niet naar. Dat zijn mijn zaken niet."
Cijferslot
In het verleden was dat alvast wel het geval. Toon B. was immers jarenlang de eigenaar van een wapenwinkel aan de Grote Baan in Ravels. In 2011 beschuldigde het Openbaar Ministerie hem van illegale wapenhandel nadat er bij hem thuis per toeval een geladen wapen gevonden was. In totaal namen de speurders toen drie vrachtwagens aan wapens in beslag, waaronder riotguns, kalasjnikovs en ander oorlogstuig. Het gerecht vermoedde dat hij die wapens verkocht en arresteerde de man. Zijn advocaat sprak dat destijds tegen. Volgens hem was Toon simpelweg gefascineerd door oorlogswapens en had hij een uit de hand gelopen verzameling voor eigen gebruik. Zijn vriendin maakte zich destijds geen zorgen over die grote collectie in huis. Ze zei dat toen zelf in de media. "Of de geladen wapens een gevaar betekenen voor onze 4-jarige dochter? Neen, ze zijn vergrendeld met een cijferslot", klonk het toen. Of en hoeveel wapens er nu nog in huis waren, is niet duidelijk.
"De rechter heeft Toon achteraf ook gelijk gegeven", zegt de buurman. "Hij kreeg zelfs een schadevergoeding toegekend." Desondanks ging de wapenwinkel in Ravels nooit meer open. Toon liet zich omscholen en werkt inmiddels in de scheepvaart.
Gewoon gezin
Wat het motief van de moeder geweest is, lijkt niemand in de omgeving van het gezin goed te weten. Het gerecht laat daarover niets los. De buren kunnen het drama moeilijk plaatsen. Zij zagen een doodgewoon gezin, waar niets op aan te merken leek. "Toon was wel vaak weg van huis voor zijn werk", zegt een oude vriend. "Hij werkt telkens twee weken achter elkaar op de boot. Daarna komt hij twee weken naar huis." Volgens de man hadden Toon en Cindy recent met elkaar gebroken. "Ze waren net een maand of twee weer samen. Hij zei dat het weer goed ging."
"Dit had niemand zien aankomen", zegt ook de buurman. "Eén ding is zeker: Toons leven is afgepakt. Sinds dinsdag heeft hij zijn dochter niet meer gezien. Dat mag nog niet van de politie. Hij heeft het daar heel zwaar mee.”
Zelfmoordgedachten? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of 113.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn. -
PREMIUM
In Tilburg verrijst het hoogste vrieshuis van de Benelux, met ruimte voor 42.000 pallets friet
TILBURG - In het hartje van bedrijventerrein Vossenberg verrijst sinds enkele maanden een opvallende constructie. De Tilburgse aardappelgigant Agristo bouwt hier een bijna 50 meter hoog vrieshuis met expeditiecentrum. Buurman Remmers Bouwgroep helpt mee. -
PREMIUM
PvdA Tilburg pleit voor een beschermde status voor het Leijpark
TILBURG - Het Leijpark moet, net als het Wandelbos en het Wilhelminapark, een beschermde status krijgen. Daarvoor pleit het Tilburgse PvdA-raadslid Bea Mieris. Ze wil van het college weten of het mogelijk is om van het Leijpark een gemeentelijk monument te maken. -
Hoeveel minuten pauze mag je nemen op een werkdag?
Even een rondje wandelen, een broodje eten of snel het nieuws checken op je telefoon; werknemers hebben recht op pauze, maar hoe zit het precies? Mag je zomaar pauze nemen en krijg je dan doorbetaald? Experts beantwoorden zes veelgestelde vragen over het recht op pauze. -
met video
Opnieuw ongeval op de Langenbergseweg in Gilze, meerdere gewonden
GILZE - Het is weer raak op de Langenbergseweg in Gilze, ter hoogte van de A58. Op woensdagmiddag vond een aanrijding met drie auto’s plaats. Twee personen zijn met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het met hen gaat, is niet bekend. Het is het derde ongeval op deze weg in een week tijd.
-
Staalbergven zit nog zeker een maand zonder chloor, al lijken de leidingen niet te lekken
OISTERWIJK - Het lek lijkt boven water, maar daarmee kunnen de chloorbaden van het Staalbergven in Oisterwijk nog niet open. Zeker een maand moeten badgasten nog genoegen nemen met het natuurwater van het ven. -
PREMIUM
Ireen Wüst gehuldigd in het centrum van Goirle, standbeeld onthuld op het Oranjeplein
GOIRLE - De maakster van het beeld ter ere van Ireen Wüst noemt het zelf ‘krachtig, dynamisch, sympathiek en vrouwelijk met een sprookjesachtig en heel persoonlijk detail’. Nu het is onthuld op het Oranjeplein, komen Goirlenaren zichzelf fotograferen met het beeld. ‘Of ik trots ben? Wat denk je!?’ Bij de huldiging op het Kloosterplein pinkte Wüst zelf een traantje weg. -
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes?