Volledig scherm
TEL AVIV - Duncan Laurence in Tel Aviv. © ANP

Minister kijkt bij Rockacademie in Tilburg naar het songfestival met Duncan

TILBURG - Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kijkt zaterdag samen met studenten van de Rockacademie in Tilburg naar het Songfestival. Ze hoopt dan Duncan Laurence op het grote scherm te zien. Tilburger Duncan, oud-student van de Rockacademie, moet dan wel de tweede halve finale op donderdag overleven, maar festivalkenners twijfelen daar niet aan. 

De studenten van de Hogeschool voor de Kunsten kijken op de opleiding naar de finale. Daar is een besloten bijeenkomst, alleen voor genodigden. Mogelijk stappen ze gedurende het evenement over naar het Piusplein. Daar staat een groot scherm. Voordat de finale begint krijgt de minister een rondleiding op de Rockacademie, ook is er een optreden van  singer-songwriter Flemming Viguurs.

Volledig scherm
2019-04-26 11:01:36 DEN HAAG - Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (D66). ANP BART MAAT © ANP
  1. 'Tao van de T’. Stadsdichter Anton Dautzenberg wil kunstklimaat in Tilburg opschudden

    'Tao van de T’. Stadsdich­ter Anton Dautzen­berg wil kunstkli­maat in Tilburg opschudden

    TILBURG- Bij zijn aantreden als stadsdichter van Tilburg heeft A.H.J. (Anton) Dautzenberg zijn plannen uit de doeken gedaan. Dat deed hij bij boekenmarkt Boeken rond het Paleis. De kapstok is ‘de Tao van de T'. Die letter is het beeldmerk van de stad. ,,Het is een zoektocht die niet alleen moet leiden tot spannende gedichten, tot discussie, maar ook tot een manifest waarmee ik het Tilburgs literatuur- en kunstklimaat wil vernieuwen en verbeteren.”