Minister Bruno Bruins.
Volledig scherm
Minister Bruno Bruins. © ANP

Minister Bruins: Mogelijk mensen in quarantaine geplaatst

TILBURG - Minister Bruno Bruins hoopt vrijdag meer duidelijkheid te kunnen geven over hoe het verder gaat na de eerste besmetting met het coronavirus in Nederland.

Meteen na opname van de 56-jarige patiënt in het ETZ in Tilburg is begonnen met een onderzoek naar de contacten die de man heeft gehad, aldus de bewindsman. Na dat contactonderzoek wordt besloten hoe het verder gaat. ,,Dan heb je meer inzicht met wie deze man contact heeft gehad. Dan kun je vervolgmaatregelen bepalen”, aldus Bruins. 

Het kan zijn dat de GGD een groep mensen gaat monitoren, dat mensen worden getest en dat mensen in quarantaine worden geplaatst. “Ik hoop dat ik morgen al meer kan vertellen”, zei hij in het programma Nieuwsuur.

De minister kon donderdag niet zeggen of de man carnaval heeft gevierd en of hij mogelijk daarbij de ziekte heeft verspreid.

De eerste besmetting met het coronavirus in Nederland is een feit. De patiënt ligt in quarantaine in het ziekenhuis. Eerder deze week namen wij een kijkje in deze ruimtes en legde een arts uit hoe het er in deze kamers aan toegaat.

De ziekteverschijnselen lijken op een gewone griep. Maar wat is het verschil en hoe herken je de symptomen van het coronavirus? En wat kun je doen om besmetting te voorkomen?  

Minister-president Mark Rutte wenst in een tweet de man die het coronavirus heeft opgelopen alle sterkte en beterschap toe.