Volledig scherm
Met loeiende sirenes op pad met Brandweer Midden- en West-Brabant © Videostill

Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

videoEen vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.

In dit filmpje delen de brandweervloggers Rick en Richard  ‘het echte werk op straat’ en rukken daarvoor meteen uit bij de eerste melding. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat de brandweer te hulp schiet waar dat nodig is, maar na het zien van deze beelden wordt het duidelijk dat daar veel aan vooraf gaat. 

Je rijdt met ze mee, terwijl de sirenes van het blusvoertuig loeien. Binnen een paar minuten staan ze naast een brandende auto, proberen ze weer eens een klemzittende vrachtwagen onder het beruchte viaduct van Waalwijk te bevrijden en redden ze iemand die in het koude water was gevallen. Kijk hieronder na de eerste aflevering.