Duncan Laurence.
Volledig scherm
Duncan Laurence. © ANP

Meet je krachten met Tilburgse superfan John van Uden in zijn Songfestivalquiz

QUIZTILBURG - Nu Tilburger Duncan Laurence vanavond aan de bak mag in Tel Aviv, kijkt heel de stad over zijn schouder mee. Maar weinig mensen met meer passie en kennis dan John van Uden.

John van Uden op een selfie met Getty Kaspers, de laatste Nederlandse winnaar van het Songfestival met Teach-In.
Volledig scherm
John van Uden op een selfie met Getty Kaspers, de laatste Nederlandse winnaar van het Songfestival met Teach-In. © John van Uden

De Tilburger is kenner én fan van het Songfestival. Hij is bestuurslid bij OGAE NL, dat is dé songfestival fanclub van Nederland. Ook is hij mede-organisator van Amsterdam Calling, een jaarlijkse feest waar artiesten en liefhebbers van het Eurovisiesongfestival uit Europa elkaar ontmoeten. Op verzoek van het Brabants Dagblad maakte hij een quiz over het Songfestival.

In het dagelijks leven is John van Uden docent en coördinator bij de Juridische Hogeschool Avans-Fontys. Hij ontwikkelt lessen en geeft les in taal en taal- en communicatievaardigheden. Onder meer in argumentatie en conflictbeheersing. Hij schrijft ook journalistieke teksten, blogt en vlogt. Van Uden geeft soms ook muzikale multimediale minicolleges tijdens talkshows in Paradox Tilburg.

Weet jij meer van het Songfestival dan deze Tilburgse superfan? Meet je krachten met hem in deze quiz!