Carnavalsoptocht in Loon op Zand, archieffoto.
Volledig scherm
Carnavalsoptocht in Loon op Zand, archieffoto. © Beeld Werkt

Man (56) met coronavirus vierde carnaval in Loon op Zand, of hij in Tilburg is geweest is nog niet zeker

TILBURG - De 56-jarige man bij wie het nieuwe coronavirus is geconstateerd, vierde dit jaar carnaval in Loon op Zand. Hoeveel dagen is niet bekend. De 56-jarige kwam in ieder geval kijken bij de optocht. 

Dat melden verschillende bronnen afzonderlijk van elkaar aan het Brabants Dagblad. Of de 56-jarige ook in Tilburg feestvierde, is niet met zekerheid te zeggen. Zijn volwassen kinderen vierden wel carnaval in Tilburg. 

Eén van de bronnen meldt dat het om een ‘zeer gewaardeerde inwoner van Loon op Zand gaat.’ ,,Laten we uit respect voor deze toffe lieve familieman en zijn familie allemaal bij de feiten blijven en hem een zeer spoedig en goed herstel toe wensen.”

‘We zijn niet bang of zo’

In WhatsApp-groepen in Loon op Zand was een halfuur nadat minister Bruno Bruins bekendmaakte dat de man in Tilburg in het ziekenhuis lag, duidelijk dat het om de 56-jarige ondernemer gaat. Inwoners reageren gelaten. “We zijn niet bang of zo”, zei iemand die net op een feestje in een kroeg in het dorp was geweest. “Mensen zijn eerder verbaasd dat iets van zo ver hiervandaan, nu ineens hier is”, verwoordde iemand anders de stemming.

Lederbeurs in Milaan

De vrouw en dochter van de man werken allebei bij een andere basisschool in Loon op Zand. De patiënt komt uit een familie die werkzaam is in de Nederlandse leer- en schoenenindustrie. De familieleden zijn daarom vaak in het buitenland te vinden, onder meer in Italië en Spanje. De man zou vorige week een schoenenbeurs in Milaan hebben bezocht.

In isolatie

De man ligt in isolatie in het ETZ in Tilburg. De patiënt werd woensdagavond het ziekenhuis binnengebracht met sterke verdenking van het coronavirus. De man is volgens het daarvoor geldende protocol opgevangen en behandeld. Met labonderzoek is donderdag vastgesteld dat de patiënt het coronavirus heeft

De burgemeester van Loon op Zand is ‘enorm geschrokken’ van het nieuws.

De eerste besmetting met het coronavirus in Nederland is een feit. De patiënt ligt in quarantaine in het ziekenhuis. Eerder deze week namen wij een kijkje in deze ruimtes en legde een arts uit hoe het er in deze kamers aan toegaat.

De ziekteverschijnselen lijken op een gewone griep. Maar wat is het verschil en hoe herken je de symptomen van het coronavirus? En wat kun je doen om besmetting te voorkomen?  

Minister-president Mark Rutte wenst in een tweet de man die het coronavirus heeft opgelopen alle sterkte en beterschap toe.