Brand bij Italiaans restaurant Giardino d'Italia in Tilburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Brand bij Italiaans restaurant Giardino d'Italia in Tilburg. © Diederik Cools/Stuve fotografie

Maatregelen vuurwerkverkoop redden Italiaan in Tilburg van vlammen: 'Sprinkler heeft ons waarschijnlijk gered’

TILBURG - De sprinklers. Die zouden het Tilburgse Giardino d’Italia gered kunnen hebben. Dat denkt Bram van Beurden, bedrijfsleider van het restaurant waar donderdagnacht brand woedde.

Even schrikken was het zeker. Toen de Tilburger telefonisch op de hoogte werd gebracht en niet veel later in de Huibevendreef arriveerde, zag het rood van de brandweerwagens. ,,Ik kon het restaurant nauwelijks zien", blikt hij terug op een heftige nacht. ,,Maar gelukkig hadden de brandweermannen de boel binnen een half uur onder controle.”

 1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
  PREMIUM

  Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

  TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.
 2. Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’
  PREMIUM

  Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’

  KAATSHEUVEL - ,,Schandalig dat we een extra kaartje voor in de avond moeten kopen, dat was niet de afspraak.” Bezoekers van de Efteling die voor de coronacrisis een overnachting hebben geboekt, voelen zich gedupeerd omdat de openingstijden onverwachts zijn aangepast. Als ze in de maanden juli en augustus 's avonds naar het park willen, moeten ze opeens een extra kaartje van 25 euro kopen.