Het Beatrix College in de Reeshof in Tilburg.
Volledig scherm
Het Beatrix College in de Reeshof in Tilburg. © Google Street View

Maatregelen op scholen Reeshof na grote brand op bedrijventerrein Tilburg

UPDATE + VIDEOTILBURG - Een aantal scholen in de wijk de Reeshof in Tilburg heeft maatregelen genomen naar aanleiding van de grote brand die vannacht op bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg heeft gewoed. Op het Beatrix College werden de eerste drie lessen afgelast. Op basisschool Westerwel mochten ouders hun kinderen thuis houden.

Bij de brand ontstond een enorme rookontwikkeling. In delen van de Reeshof, maar ook in Rijen en Dongen kwamen asdeeltjes neer. Voor een aantal scholen reden om actie te ondernemen. Directeur bedrijfsvoering Eric Geurts van het Beatrix College: ,,Ik woon zelf in de wijk en ontving vannacht al het NLalert. Het telefoonnummer voor informatie bleek niet bereikbaar. Toen hebben we zelf uit voorzorg besloten om de eerste drie lessen niet door te laten gaan. De leerlingen zijn per sms geïnformeerd en ouders hebben een email gekregen.” 

Op het Beatrix College zijn de lessen inmiddels weer hervat. Het Reeshof College heeft vandaag alle lessen laten vervallen. Rond de school zijn veel roetdeeltjes neergekomen. Dat is ook zo bij basisschool Westerwel even verderop. Daar heeft de schoolleiding alle ramen en deuren dichtgehouden en de klimaatbeheersing uitgezet. In de pauze worden de kinderen binnengehouden. Ouders die hun kinderen liever thuis hielden, kregen daarvoor toestemming van de school. Zo'n dertig ouders hebben dat ook gedaan.

Maar slechts een paar straten verderop, bij basisschool De Fonkel, hebben ze niets gemerkt van de brand. Ook vlakbij op basisschool De Wegwijzer is het een normale dag. ,,We ruiken hier niets en hier zijn ook geen roetdeeltjes neergekomen”, aldus een medewerkster.