Liselotte Franssen.
Volledig scherm
Liselotte Franssen. © Bart van Vlijmen

Liselotte Franssen nieuwe wethouder in Goirle

GOIRLE - Liselotte Franssen is de nieuwe wethouder in Goirle. Ze wordt voorgedragen door haar partij Lijst Riel Goirle en is de opvolger van Bert Schellekens die in januari aankondigde zijn functie vanwege gezondheidsredenen neer te leggen. Het is de bedoeling dat vanaf 31 maart het college van burgemeester en wethouders weer compleet is. 

Franssen is sinds 2014 voor Lijst Riel Goirle (LRG) actief in de Goirlese politiek. Eerst als raadslid en sinds 2018 ook als fractievoorzitter. Daarnaast vervulde ze de taak van voorzitter bij de regiegroep en van waarnemend voorzitter van de gemeenteraad.

Kijk er naar uit

Liselotte Franssen: ,,Ik kijk er naar uit om me in te zetten als bestuurder van onze mooie gemeente. De bestuursperiode is al twee jaar onderweg. Ik ben me bewust van het feit dat ik op een rijdende trein stap. Samen met het college zet ik mij in om de doelen van het collegeprogramma verder te realiseren.”

De raadszetel die Franssen achterlaat wordt zo spoedig mogelijk ingevuld. De verwachting is dat de naam van het nieuwe raadslid binnen enkele weken bekend zal zijn. Wie Liselotte Franssen opvolgt als fractievoorzitter is nog niet bekend.

Benoeming eind maart

De planning is om de nieuwe wethouder én het nieuwe raadslid als opvolger van Franssen, op 31 maart tijdens de raadsvergadering te benoemen. Liselotte Franssen woont in Riel en is communicatie-adviseur bij Schenker  Logistics.