Volledig scherm
De trotse brandweermannen en -vrouw v.l.n.r. Twan Zwaans, Hannie Bergmans, Rene Brekelmans, Jos Cleijsen, Jeroen Dekkers, GeertJan de Vries, Joep Wijgerde, Theo Netten, Walter van Huijgevoort, Paul van Laarhoven, Ronny Zwaans en Jean Pierre van Wanrooij. © Pix4Profs/Jan Stads

Lintjesregen in Loon op Zand: 12 brandweerlieden krijgen een koninklijke onderscheiding

LOON OP ZAND - Twaalf brandweerlieden van de teams Loon op Zand en Kaatsheuvel hebben zaterdagavond de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau gekregen. Burgemeester Hanne van Aart reikte de lintjes uit in Partycentrum ‘t Maoske in De Moer.

Het gaat om vrijwilligers die al meer dan 20 jaar in dienst zijn bij de vrijwillige brandweer, elf mannen en één vrouw. 

Voor team Loon op Zand zijn dit Jean Pierre van Wanrooij, Ronny Zwaans, Paul van Laarhoven en Walter van Huijgevoort.

Voor team Kaatsheuvel gaat het om Hannie Bergmans, René Brekelmans, Jos Cleijsen, Twan Zwaans, Geert Jan de Vries, Jeroen Dekkers, Joep Wijgerde en Theo Netten. Laatstgenoemde kreeg zijn onderscheiding ‘met de zwaarden’ omdat hij bij Defensie werkt. Op de onderscheiding zijn dan twee zwaardjes aangebracht.

Volledig scherm
© stock
  1. Uitspraak Van de Wouw tijdens installatie nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek ongepast, maar: ‘streep eronder’

    Uitspraak Van de Wouw tijdens installa­tie nieuwe burgemees­ter van Hilvaren­beek ongepast, maar: ‘streep eronder’

    HILVARENBEEK - Achteraf mag het eigenlijk geen naam hebben. En toch moest het gezegd worden maandagavond tijdens het presidium, zo vonden enkele fractiewoordvoerders in Hilvarenbeek. De toespraak van CDA’er Jan van de Wouw tijdens de installatie van de nieuwe burgemeester was niet helemaal gepast. ,,We hebben er goed over gesproken en de kou is uit de lucht", liet burgemeester Evert Weys zelf na afloop weten.