Volledig scherm
De Historische Atlas van Tilburg © Heemkundekring Tilborch

Lezing: hoe Tilburg van dorpen groeide tot stad

TILBURG - Hoe Tilburg zich vanuit een aantal dorpsgemeenschappen ontwikkelde tot industriestad. De recent verschenen ‘historische atlas van Tilburg’ laat dat zien, schrijvers Rob van Putten en Pieter Siebers vertellen eover op 20 februari in een lezing van Heemkundekring Tilborch. 

‘De transformatie van een textielstad’, zo luidt de ondertitel van het boek. De atlas brengt de ruimtelijke ontwikkeling en de chronologie van Tilburg letterlijk in kaart.  

Rob van Putten en Pieter Siebers, die samen met Petra Robben van Stadsmuseum Tilburg het redactieteam vormden, lichten toe hoe het boek tot stand kwam en welke keuzes ze maakten. Daarnaast vertellen ze over de drie belangrijkste infrastructurele werken die het huidige stadsbeeld bepalen: de spoorlijn, het Wilhelminakanaal en het ringbanenstelsel.

De presentatie is op 20 februari en vindt plaats in het Regionaal Archief Tilburg (Kazernehof 75).  Inloop vanaf 19.30 uur, het programma duurt tot 21.00 uur. 

  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.