Volledig scherm
De aanhouding van een van de verdachten van de 'puinzakkenbende' op het Afrikaanderplein in Tilburg. © Toby de Kort/De Kort Media

Leden van de 'puinzakkenbende' moeten alle vier de cel in: 'Ramkraak op Roomer in Oisterwijk bewezen'

TILBURG/BREDA - De vier leden van de zogeheten 'puinzakkenbende' moeten allen de cel in. De rechter acht bewezen dat ze een criminele organisatie vormden die tal van bedrijfsinbraken, autodiefstallen en een ramkraak op een kledingwinkel in Oisterwijk pleegden. 

Hoofdverdachte Kenneth K. (28) uit Tilburg krijgt 45 maanden onvoorwaardelijke celstraf. Zijn stadsgenoten Flamur B. (23) en Danny B. (29) respectievelijk 40 en 26 maanden. Oosterhouter Angelo B. (31) krijgt van de rechter 21 maanden cel voor zijn aandeel. 

De vier kwamen bij de politie in beeld na de ramkraak op 4 september 2015 bij kledingzaak Roomer Fashion aan de Oisterwijkse Lind. De ramkrakers namen ruim 200 stuks dure kleding in twee grote puinzakken mee. Ze gingen er vandoor in een gestolen BMW. Door de werkwijze kwamen ze aan hun bijnaam: de 'puinzakkenbende'. Dat was de start van een groter onderzoek onder de naam Kepel.

Dolfijn Bowling 

De rechtbank houdt de mannen - die tussen september 2015 en maart 2016 in wisselende samenstelling zo'n twintig delicten pleegden  - verder onder meer verantwoordelijk voor inbraken bij Dolfijn Bowling, Miller Time en Verbo in Tilburg, een mislukte kraak bij Van Lange Mode in Breda en inbraak bij een vishandel in Yerseke. 

De rechter vindt dat de vier geen enkel respect toonden voor de eigendommen van anderen en er alleen op uit waren om veel geld te verdienen. ,,Verder hadden ze lak aan alles." Hoofdverdachte K. is volgens de rechter een beroepscrimineel 'die niet van plan lijkt te zijn om zijn levensstijl te veranderen en ogenschijnlijk een gevangenisstraf incalculeert als 'een risico van het vak'.'

De straffen vallen voor drie van de vier lager uit dan justitie had geëist. Enkele weken geleden tijdens de zitting ontkende het viertal in het grootste deel van de zaken.

België

Kenneth K., Flamur B. en Angelo B. werden begin dit jaar ook in België veroordeeld voor diverse bedrijfsinbraken aldaar. K. kreeg de hoogste straf: 5 jaar cel, die hij momenteel in Nederland uitzit. De andere twee hebben hun straffen inmiddels uitgezeten.

  1. Tilburgse ober blundert wéér met bonnetje na rietjesrel: 'We hebben hem meteen ontslagen’

    Tilburgse ober blundert wéér met bonnetje na rietjesrel: 'We hebben hem meteen ontslagen’

    TILBURG - Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Zou je denken tenminste, maar bij het Tilburgse restaurant RAW weten ze inmiddels wel beter. Want de ober die afgelopen zomer een klant belachelijk maakte op een bonnetje, is pas geleden wéér in de fout gegaan. Op min of meer dezelfde wijze: wéér met een bonnetje. ,,We hebben hem op staande voet ontslagen”, bevestigt een medewerkster.