Volledig scherm
Connie van Kerkoerle (Kop op tegen kanker) onthaalt de famiie Olsthoorn op een korte vakantie in de Beekse Bergen © Kop op tegen kanker

‘Kop op tegen kanker’ van Connie van Kerkoerle geeft eerste vakantie weg

BAARLE-NASSAU - ‘Kop op tegen kanker’ heet de stichting die Connie van Kerkoerle oprichtte toen ze zelf de gevreesde ziekte kreeg. Doel van de inwoonster van Baarle-Nassau die in haar geboortestad Tilburg alom bekend is: kankerpatiënten en hun gezin een korte vakantie aanbieden bij de Beekse Bergen of Center Parcs.

De familie Olsthoorn uit Wateringen heeft vrijdag de primeur. Dit weekend haalde vader Tom, die er al een chemokuur op heeft zitten, met zijn vrouw en hun twee kinderen de reischeque op in de kringloopwinkel van Baarle-Nassau. 

De opbrengsten daarvan spendeert Van Kerkoerle aan Kop op tegen kanker, maar ook aan Kleintje Hollands. Dat playbackfestival voor mensen met een beperking beleeft dit jaar in Tilburg zijn 20e editie. 

  1. Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout trokken veel bekijks vanmiddag vroeg. Ze zijn twee van de honderd ambassadeurs van de RedHead Days die dit weekeinde in Tilburg rondlopen. Ze waren als een van de eersten vanochtend op het Pieter Vreedeplein bij de start van de Readhead days kinderspelen. Zo mogen ze met afbeeldingen van beroemde roodharigen op de foto. Moeder Martine wil dat haar kinderen het gevoel krijgen dat ze bijzonder zijn, daarom gaf ze ze op als ambassadeur.