Volledig scherm
Connie van Kerkoerle (Kop op tegen kanker) onthaalt de famiie Olsthoorn op een korte vakantie in de Beekse Bergen © Kop op tegen kanker

‘Kop op tegen kanker’ van Connie van Kerkoerle geeft eerste vakantie weg

BAARLE-NASSAU - ‘Kop op tegen kanker’ heet de stichting die Connie van Kerkoerle oprichtte toen ze zelf de gevreesde ziekte kreeg. Doel van de inwoonster van Baarle-Nassau die in haar geboortestad Tilburg alom bekend is: kankerpatiënten en hun gezin een korte vakantie aanbieden bij de Beekse Bergen of Center Parcs.

De familie Olsthoorn uit Wateringen heeft vrijdag de primeur. Dit weekend haalde vader Tom, die er al een chemokuur op heeft zitten, met zijn vrouw en hun twee kinderen de reischeque op in de kringloopwinkel van Baarle-Nassau. 

De opbrengsten daarvan spendeert Van Kerkoerle aan Kop op tegen kanker, maar ook aan Kleintje Hollands. Dat playbackfestival voor mensen met een beperking beleeft dit jaar in Tilburg zijn 20e editie. 

  1. Gemaakt in Tilburg: Muzikant Max bezit een echte Jan van Gorp viool
    PREMIUM

    Gemaakt in Tilburg: Muzikant Max bezit een echte Jan van Gorp viool

    TILBURG - Kessels Museum heeft muziekinstrumenten van veel Tilburgse instrumentenbouwers in de collectie, maar een viool van Jan van Gorp ontbreekt. Toch was onlangs een echte Van Gorp in het museum te bewonderen. Bij toeval. De Tilburgse muzikant Max Swagemakers bezocht het museum en bracht zijn vioolkoffer mee. Hij was op zoek naar de achtergrond van zijn instrument, want hij wist niet wie de maker was. Dat bleek Jan van Gorp te zijn.