Volledig scherm
De koninklijke onderscheiding, Lid in de orde van Oranje Nassau. © Stock

Koninklijke onderscheiding voor Tilburger Jan Heerkens

TILBURG - Jan Heerkens is zaterdag benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. De 73-jarige Tilburger ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Marcelle Hendrickx bij de opening van de tiende Lustwarande.

Heerkens zet zich al jarenlang op vrijwillige basis in voor dit kunstproject in de Oude Warande. Bovendien is hij verknocht aan het monumentale Tilburgse sterrenbos, dat Heerkens tijdens zijn werkzame leven bijhield en waar hij nu nog steeds toezicht houdt vanuit de beheerderswoning.

De tiende editie van de Lustwarande is ook het moment waarop Heerkens vertrekt uit die woning, waarmee een eind komt aan een tijdperk waarin hij zich heeft ingezet voor natuur en hedendaagse kunst in de Oude Warande.

  1. Tilburgse Jaqueline ziet woning uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Ik verloor ooit mijn vader bij een brand, dit niet nog een keer’

    Tilburgse Jaqueline ziet woning uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Ik verloor ooit mijn vader bij een brand, dit niet nog een keer’

    TILBURG - Jaqueline van Heugten (42) zag zaterdag haar woning uitbranden aan de Antoon Coolenlaan in Tilburg terwijl haar zoon nog op zolder lag te slapen. De 16-jarige jongen kon uiteindelijk door de brandweer van het dak worden gered, maar zijn moeder kreeg onmiddellijk flashbacks naar een dramatische gebeurtenis uit haar jeugd: ,,Ik verloor mijn vader bij een brand toen ik zo jong was als mijn zoon. In paniek stopte ik niet met schreeuwen tot hij het zou horen.”