Volledig scherm
De koninklijke onderscheiding, Lid in de orde van Oranje Nassau. © Stock

Koninklijke onderscheiding voor Tilburger Jan Heerkens

TILBURG - Jan Heerkens is zaterdag benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. De 73-jarige Tilburger ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Marcelle Hendrickx bij de opening van de tiende Lustwarande.

Heerkens zet zich al jarenlang op vrijwillige basis in voor dit kunstproject in de Oude Warande. Bovendien is hij verknocht aan het monumentale Tilburgse sterrenbos, dat Heerkens tijdens zijn werkzame leven bijhield en waar hij nu nog steeds toezicht houdt vanuit de beheerderswoning.

De tiende editie van de Lustwarande is ook het moment waarop Heerkens vertrekt uit die woning, waarmee een eind komt aan een tijdperk waarin hij zich heeft ingezet voor natuur en hedendaagse kunst in de Oude Warande.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”