Volledig scherm
PREMIUM
De kermis op de Vrijthof. © Erik van Hest / BD

Kermis in Hilvarenbeek slaat een nieuwe koers in, ‘toegankelijk voor alle doelgroepen’

HILVARENBEEK - De kermis in Hilvarenbeek krijgt dit jaar voor het eerst een prikkelarme middag. Het is één van de nieuwe onderdelen in het programma om de kermis op de Vrijthof toegankelijker te maken voor álle doelgroepen. Dus ook voor mensen die niet goed tegen het lawaai en de verlichting kunnen.

Een kermis zonder dreunende basgeluiden of flitsende lichteffecten. Voor de meeste kermisfanaten lijkt dat misschien een saaie bedoening, maar voor mensen met autisme, epilepsie of hoge sensitiviteit is het een verademing. Ook deze mensen willen vaak wel genieten van de attracties en gezelligheid, maar kunnen niet goed tegen de prikkels van het lawaai en licht. 

  1. 'Tao van de T’. Stadsdichter Anton Dautzenberg wil kunstklimaat in Tilburg opschudden

    'Tao van de T’. Stadsdich­ter Anton Dautzen­berg wil kunstkli­maat in Tilburg opschudden

    TILBURG- Bij zijn aantreden als stadsdichter van Tilburg heeft A.H.J. (Anton) Dautzenberg zijn plannen uit de doeken gedaan. Dat deed hij bij boekenmarkt Boeken rond het Paleis. De kapstok is ‘de Tao van de T'. Die letter is het beeldmerk van de stad. ,,Het is een zoektocht die niet alleen moet leiden tot spannende gedichten, tot discussie, maar ook tot een manifest waarmee ik het Tilburgs literatuur- en kunstklimaat wil vernieuwen en verbeteren.”