Abd in zijn atelier aan het Stadhuisplein. Werden er vroeger hardrijders vermanend toegesproken door de rechter, deze dagen zijn het de schone kunsten die floreren.
Volledig scherm
PREMIUM
Abd in zijn atelier aan het Stadhuisplein. Werden er vroeger hardrijders vermanend toegesproken door de rechter, deze dagen zijn het de schone kunsten die floreren. © Bas Vermeer

Kantongerecht stelt zich een beetje open, op weg naar tweede leven: ‘Alvast wat reuring op die plek’

TILBURG - De gesloten oester die het kantongerecht aan het Stadhuisplein altijd was, wordt beetje bij beetje opengewrikt. Het moet een ‘open plek voor de stad’ worden, zo wil de nieuwe eigenaar Bedaux. Wie er deze dagen langsloopt krijgt alvast een voorproefje: met kunst en straks bijzondere verhalen. ,,Het is echt een prachtig gebouw.” 

  1. In de voormalige wolstad toont Sanne Bax haar textielsculpturen
    Eropuit

    In de voormalige wolstad toont Sanne Bax haar textiel­sculp­tu­ren

    In een tijd waarin synthetische stoffen de boventoon voeren vervaardigt Bax getufte textielsculpturen van natuurlijke wol, die ‘herinneringen met zich meedragen aan het landschap waaruit ze afkomstig is’. Elk stadium van het maakproces is van haar hand: het verven, wassen, spinnen en tuften; elke vezel en elk lusje zijn door haar handen gegaan. Deze arbeidsintensieve aanpak biedt haar veel tijd tot reflectie over de vorm die het eindresultaat moet aannemen. Het werk refereert aan aangeharkte tuinen, de wilde natuur, huiselijke meubels of gebruiksvoorwerpen.