Volledig scherm
PREMIUM
Make It Jazz Festival is een initiatief van vier oud-studenten van het Conservatorium in Tilburg. Ze willen jonge jazzmusici in de schijnwerpers plaatsen. Soms letterlijk. © Bam van Bijnen. BAM! Fotografie

Jazzfestival in Tilburg: voor Prashant Samlal is Make It Jazz een buitenkans

TILBURG - De tweede editie van Make It Jazz Festival toonde de nieuwe generatie jazzmuzikanten. Geen bekende namen als New Cool Collective deze keer. De keerzijde: minder bezoekers.

Hij is een uitstekende muzikant én een bescheiden muzikant, jazzgitarist Prashant Samlal, 23 jaar nog maar. Met zijn kwartet speelde hij zaterdag op Make It Jazz Festival in Tilburg. Met een oogopslag, een knikje, een glimlach zette Samlal de lijntjes uit. Het leek alsof hij al jaren samenspeelde met zijn drummer, bassist en zijn opvallend enthousiaste toetsenist. Op zijn Gibson gitaar speelde Samlal uitgesponnen, zorgvuldig opgebouwde nummers als ‘When the snow falls’ en ‘Utrecht’. Dat laatste nummer gaat over de stad waar hij studeerde.

  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.