Volledig scherm
Rigo bouwde vorig jaar pal langs de A58 een hutje van takken. Inmiddels is hij naar een achterliggend perceel verkast. © Dolph Cantrijn

Jager vernielde met zijn shovel het pad naar het bosje van Rigo

TILBURG - Rigo, de dakloze Tilburger in een bosje langs de A58, heeft donderdagmiddag ongevraagd bezoek gekregen. Met een shovel heeft een in de buurt wonende jager het pad naar het schamele hutje van Rigo onbegaanbaar gemaakt door er van alles op te schuiven. 

De man, die in de buurt woont, zegt op eigen initiatief gehandeld te hebben: ,,Ik ga er niemand aanhangen. Maar schrijf dan ook maar op dat Rigo op particulier terrein zit. En dat hij niet een pad moet aanleggen waar jan en alleman op kan. Wat denk je dat zijn verblijf voor invloed op de natuur heeft?”

De man is als jager aangesloten bij de wildbeheereenheid, maar hij beweert niet in die hoedanigheid te hebben gehandeld. Het gaat dus ook niet om een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van het team Samen Sterk in Brabant (SSiB), zoals eerder abusievelijk gemeld. 

De eigenaar van het terrein, Eric-Jan van Gorkum, was vrijdag niet op de hoogte van de actie: ,,Ik weet van niks. Het is wel mijn terrein. Dus had ik in kennis gesteld moeten worden.” 

Volgens Jan Houtepen, die Rigo elke dag eten en drinken brengt, heeft de betreffende man eerder Rigo al gemaand zijn boeltje te pakken: ,,Anders kom ik met een shovel, zie hij erbij. Dat heeft ‘ie nu dus gedaan.” De jager, die zaterdagmiddag met collega's in het veld was, zegt dat hij met Rigo een afspraak had gemaakt: ,,Hij heeft me beloofd op 31 januari te vertrekken.”

Houtepen spreekt van ‘intimidatie’ en een poging om Rigo af te sluiten van de buitenwereld. ,,Rigo heeft psychische hulp nodig. Niet iemand die op eigen houtje hem eens stevig denkt aan te kunnen pakken.”

Rigo is eind vorig jaar naar achteren opgeschoven. Hij verblijft nu in een aanpalend bosje. Het pad ernaartoe, over het terrein van Van Gorkum dus, heeft Rigo samen met een bevriende Pool aangelegd. 

  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.