Impressie van de nieuwe aula van het Koning Willem II College.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de nieuwe aula van het Koning Willem II College. © architecten|en|en

Ingenieuze vernieuwbouw Willem II-college: de koning krijgt een houten kroon

TILBURG - Nu een gesloten blok, straks het kloppende hart dat Groenewoud/Broekhoven en Stappegoor aaneenhecht. De vernieuwing en uitbreiding van het Koning Willem II-college moet de hele omgeving een boost geven. En de majesteit krijgt een kroon.

 1. Hier woont écht iemand, maar niet lang meer, als het aan de burgemeester van Hilvarenbeek ligt
  PREMIUM

  Hier woont écht iemand, maar niet lang meer, als het aan de burgemees­ter van Hilvaren­beek ligt

  DIESSEN - Wie het huis ziet, kan nauwelijks geloven dat iemand daar kan wonen. En wat de burgemeester van Hilvarenbeek betreft, moet de bewoner in elk geval tijdelijk vertrekken. Hij wil dat het vervallen pand aan de Molenstraat 20 in Diessen eerst weer bewoonbaar wordt gemaakt. ,,We treden niet zomaar in iemands privésituatie, maar de veiligheid is hier de doorslaggevende factor”, zegt burgemeester Evert Weys.
 2. Bijna honderd miljoen gaat in 25 jaar naar vernieuwing Tilburgse middelbare scholen
  PREMIUM

  Bijna honderd miljoen gaat in 25 jaar naar vernieu­wing Tilburgse middelbare scholen

  TILBURG - Het stadsbestuur en vier in Tilburg actieve schoolbesturen investeren de komende 25 jaar samen 98 miljoen euro in de huisvesting van middelbare scholen. Vijf scholen plukken daarvan al binnen de eerste vier jaar de vruchten: het Koning Willem II College, De Nieuwste School, het Theresialyceum, Campus013 en het Schakelcollege. Met hun vernieuwingsprojecten is al bijna 50 miljoen gemoeid.