De zaal in het nieuwe tijdelijke theater van Theater aan de Parade  in de Meierijhal op het Brabanthallencomplex in Den Bosch. Foto Libéma
Volledig scherm
PREMIUM
De zaal in het nieuwe tijdelijke theater van Theater aan de Parade in de Meierijhal op het Brabanthallencomplex in Den Bosch. Foto Libéma © Theater aan de Parade/Libéma

Huurverlaging en arbeidstijdverkorting moeten cultuursector redden

CoronavirusTILBURG/DEN BOSCH - Nog eens acht weken extra verplichte rust voor de kunstensector. Met huurverlaging en arbeidstijdverkorting proberen instellingen en makers de kosten te drukken. Maar is het genoeg om te overleven?

Druk telefonisch en video-overleg in de cultuursector dinsdag. Groot en klein, iedereen is geraakt door het besluit van het kabinet om vanwege het coronavirus alle bijeenkomsten tot 1 juni te verbieden. Musea en theater en andere culturele instellingen blijven dicht, festivals en evenementen zijn afgelast. Instellingen lopen een kwart van haar jaaromzet mis. 

  1. Gemeenteraden zoeken creatieve vergaderopties in coronatijd

    Gemeentera­den zoeken creatieve vergaderop­ties in coronatijd

    TILBURG - Het is een wat desolate aanblik. Burgemeester Mark van Stappershoef die samen met griffier - op uiteraard gepaste afstand - in een lege raadszaal zit. Na een kleine minuut kijkt de voorzitter van de gemeenteraad van Goirle op zijn horloge. ,,Er was een raadsvergadering uitgeschreven, maar er is geen raadslid aanwezig. Dat betekent dat het quorum niet is gehaald en er ons niets anders rest dan de vergadering te verzetten.”