Volledig scherm
© ANP XTRA

Hulp aan ondernemers in coronatijd. Goirle handelt Tozo-aanvragen zelf af

GOIRLE - De gemeente Goirle heeft in de afgelopen weken ruim driehonderd Tozo-aanvragen afgehandeld. Met deze regeling helpt de overheid ondernemers om in tijden van corona hun bedrijf voort te zetten. De regeling zou door buurgemeente Tilburg worden uitgevoerd, maar Goirle trok het werk naar zich toe om zo zelf in contact te blijven met plaatselijke ondernemers.

In totaal zijn 312 aanvragen behandeld, 268 ondernemers kregen een uitkering. Vijftien aanvragen zijn afgewezen en 29 ondernemers hebben de aanvraag weer ingetrokken omdat ze aan het werk zijn. Elke dag komen nieuwe aanvragen binnen.  Bij de gemeente werken ze ambtenaren aan het verwerken van de aanvragen.

Wethouder is trots

Wethouder Johan Swaans (Economische Zaken, VVD) is trots op het resultaat: ,,We hebben ervoor gekozen om de Tozo-aanvragen zelf te behandelen. We vinden het belangrijk ondernemers in onze gemeente persoonlijk te helpen. We merken dat de ondernemers het prettig vinden dat ze hun verhaal kwijt kunnen. Hierdoor weten we goed wat er speelt in Goirle en welke oplossingen er lokaal nodig zijn.”

De versoepeling van de maatregelen geeft een deel van de bedrijven lucht, zo merkt de gemeente Goirle. Maar er zijn ook grote zorgen over bedrijven die in financiële nood komen of personeel niet meer kunnen betalen.