De tijdelijke huisarts.
Volledig scherm
PREMIUM
De tijdelijke huisarts. © Hein Eikenaar

Huisartsen in Tilburg wijken uit naar kerk en sportzaal voor patiënten met corona-klachten

TILBURG - Huisartsen in Tilburg nemen een groot sportcentrum en kerk in gebruik om de vele patiënten met corona-verschijnselen te kunnen beoordelen. Maandag werd een gymzaal in Oisterwijk als ‘isolatiepost’ geopend. Morgen de ‘huisartsen-straat’ in Goirle. Om voorbereid te zijn op wat komen gaat.

Huisartsen in Tilburg-Zuid werken samen met de gemeente aan een grote logistieke medische operatie. Sportcomplex T-Kwadraat op Stappegoor is aangewezen als de plek waar mogelijk besmette coronapatiënten naartoe worden gestuurd. Patiënten moeten parkeren in aangewezen vakken voor het IJssportcentrum en het aanpalende restaurant. Via een met hekken afgezette route lopen ze dan naar het complex waar ze eerst door doktersassistenten worden beoordeeld, alvorens ze naar de arts in de sporthal gaan.

  1. Gemeenteraden zoeken creatieve vergaderopties in coronatijd

    Gemeentera­den zoeken creatieve vergaderop­ties in coronatijd

    TILBURG - Het is een wat desolate aanblik. Burgemeester Mark van Stappershoef die samen met griffier - op uiteraard gepaste afstand - in een lege raadszaal zit. Na een kleine minuut kijkt de voorzitter van de gemeenteraad van Goirle op zijn horloge. ,,Er was een raadsvergadering uitgeschreven, maar er is geen raadslid aanwezig. Dat betekent dat het quorum niet is gehaald en er ons niets anders rest dan de vergadering te verzetten.”