Horecanieuws: Rosalie duikt op aan de Korte Heuvel, ‘onze ziel zit erin’
TILBURG - Rosalie, zo heet het nieuwste horecagezicht van de Korte Heuvel. Het voormalige pand van danscafé Miss Bien Chanternel is overgenomen, uitgekleed en wordt klaargestoomd voor een ‘(eet)café van deze tijd’. Met drie vrienden aan het roer.
Bas VermeerBron:BD
Het wordt een hele mooie zaak, met wat we zelf leuk vinden
Bud Stubbé
,,Onze ziel zit erin.” Zo klinkt aan de bar-in-wording van Rosalie. Bud Stubbé wijst op het houtreliëf van de bar. ,,We hebben alles zelf bij elkaar gezocht, supertof om dit neer te kunnen zetten.”
De nieuwste horecaloot aan de bekendste stapstraat van de stad is nog niet klaar voor de opening, maar het gezicht van Rosalie komt er wel uit naar voren. Met 65 zitplaatsen binnen en plek voor twintig borrelaars aan de bar. Daar steken straks elf tapkranen de kop op en in de hoek is een flinke ruimte gereserveerd waar op open vuur gekookt zal worden. Een koeling met kaasjes, worst, hammetjes. Granieten plaat op de bar. Een wand vol spiegels, frisse kleuren. In de hoek ligt een gigantische pizza-oven te wachten.
Welke richting Rosalie op gaat? Koken op open vuur met veel groenten, dagverse vis en goed vlees uit de buurt. Internationale gerechten. Een royaal assortiment bier in blik, op fles en van de tap. Het wordt een (eet)café nieuwe stijl. ,,Met speciaalbier, natuurwijn en streekproducten. Het wordt een hele mooie zaak, met wat we zelf leuk vinden.”
Vrienden
‘We’, dat zijn Bud Stubbé, John Mouthaan en Bart Kolen. De drie vrienden zijn bekend van de club - Willem II natuurlijk - en verdienden hun sporen in de horeca- en marketingwereld. Zo maakt Kolen deel uit van Cookaholics (onder meer bekend van het eten bij rooftopbar Doloris). Stubbé verdiende zijn sporen door de ene na de andere vestiging van Happy Italy mee uit de grond te stampen. Mouthaan deed de marketing voor Coca-Cola, nu Bavaria wereldwijd.
,,Een mooie combi die hier lekker in elkaar valt”, vertelt Stubbé over de vriendschap. ,,We waren al langer op zoek naar een pand en toen kwam dit voorbij.” Begin dit jaar liet voorganger danscafé Miss Bien Chanternel weten niet meer open te gaan na de lockdown.
Potentie
Het begint hier te leven, ik denk dat we een soort Radiopleintje-effect kunnen creëren
Bud Stubbé
Wat ze voor ogen hebben? Wel, de locatie heeft potentie, vertelt Stubbé. Bovenin een zaaltje waar eventueel nog feesten en partijen gehouden kunnen worden en straks een fijn terras voor de deur. ,,Als je vanaf Bellevue (het wooncomplex op de hoek - red.) aan komt lopen, heeft het hier echt smoel. En het is een stuk met mooie ondernemers.”
Aan de overkant is chefkok Giel van Schaaijk druk bezig met het omvormen van Zorba naar zijn nieuwe zaak Hooked. Stubbé: ,,Het begint hier te leven, ik denk dat we een soort Radiopleintje-effect kunnen creëren.” Daarmee doelend op de opleving van het pleintje aan de rand van het dwaalgebied de laatste jaren, waar de ene na de andere horecazaak opdook. ,,Dit kan een erg gezellig borrelplein worden.”
Over ongeveer een maand gaat de nieuwe zaak open.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.