Volledig scherm
RAK-eigenaar Giel van Schaaijk wil op het dek van het uitzichtpunt uitbreiden. © Jan van Eijndhoven

Horecanieuws: RAK breidt uit met keuken en bar óp het uitzichtpunt van de Piushaven

Woe 14 aug: Het uitzichtpunt op de middenpier van de Piushaven wordt in het voorjaar het ‘dakterras’ van restaurant RAK. Enerzijds loopt het restaurant ‘erg lekker’ en kan het zo groeien, anderzijds wil de gemeente zo leven brengen naar het (weinig gebruikte) punt. 

Quote

We zijn bezig met het ontwerp

Giel van Schaaijk

Het plan staat nog in de kinderschoenen, maar komend voorjaar hoopt restaurant RAK er het nieuw terras te openen.

Restauranteigenaar Giel van Schaaijk wil op het dek van het uitzichtpunt een grote bar plus keuken bouwen met plaats voor dertig mensen. Daaromheen komen banken te staan. Het idee is nog pril. ,,We zijn bezig met het ontwerp”, zegt van Schaaijk. 

Het plan slaat twee vliegen in één klap:  het uitzichtpunt werd nooit een succes (op hangjeugd na), terwijl RAK de ruimte goed kan gebruiken omdat het restaurant populairder is dan verwacht. Wie op zomerse dagen bij het restaurant wil eten, kan op de dag zelf soms al niet meer reserveren. Omdat het vol zit. 

Onverwacht succes

RAK opende eind 2017 de deuren. Van Schaaijk verruilde het restaurant dat hij in Drunen bestierde voor de nieuwe horecagelegenheid aan de Piushaven. Of ‘ie het succes had verwacht? ,,Absoluut niet. We zouden met twee man voor vijftig gasten koken, daarnaast de lunch doen. Nu koken we er met vier man voor 200 gasten.” Hij lacht: ,,De keuken is al compleet afgeschreven.” 

De keuken beneden kan extra drukte niet aan, daarom komt er op het uitzichtpunt een aparte keuken. Dat is ook een stuk praktischer: anders moet de bediening met het eten een flinke trap op. Van Schaaijk moet nog wel de strijd aan met al het gevogelte in de haven. 

Waar menselijk bezoek uitblijft, weet vogels het uitzichtpunt wel te vinden, getuige alle vogelpoep. Bij RAK hopen ze de vogels te verjagen door kastjes te plaatsen die een speciale frequentie uitzenden.