Van mooi, oud pand naar frisse locatie: Manana zit voortaan aan de Emmastraat.
Volledig scherm
Van mooi, oud pand naar frisse locatie: Manana zit voortaan aan de Emmastraat. © Bas Vermeer

Horecanieuws: Mañana opent mañana

Woe 15 mei: De gehoornde kop van ‘stier Harry’ hangt weer aan de muur, de vertrouwde kleuren zijn terug en de kaart is nog precies hetzelfde. Alleen zit tapasbar Mañana voortaan op een albondigas-worp afstand van de vertrouwde plek. Het zaakje is van de Zwaanstraat naar de Emmastraat verhuisd. 

,,Vijftig procent kans dat we straks weer ergens anders opduiken”, zei eigenaar Roger de Lange bij het afscheid van tapasbar Mañana in februari. Maar de liefhebbers van Spaans eten kunnen opgelucht ademhalen. Na het vertrek van eetgelegenheden als Doncurado en El Tenedor De Joseph leek ook voor Mañana ook even het doek te vallen. De Lange besloot om toch op een nieuwe plek voort te zetten. 

‘Even wennen’

Tapasbar Manana is op een albondigas-worp afstand weer open, aan de Emmastraat.
Volledig scherm
Tapasbar Manana is op een albondigas-worp afstand weer open, aan de Emmastraat. © Bas Vermeer

,,Het voelt helemaal anders aan, nog even wennen”, zegt De Lange in de zaak die donderdag officieel open gaat. ,,De keuken en de toiletten zijn hier optimaal, nieuwer, dat is fijn. Natuurlijk hadden we aan de Zwaanstraat een geweldig mooi, oud pand, maar dit is een frisse plek. Nog even de tierelantijntjes ophangen en dan zijn we er klaar voor.”

De lange wordt in de Emmastraat zijn eigen buurman. Mañana gaat er naast Paris open, het café waar hij al 23 jaar eigenaar van is. ,,Eigenlijk toevallig, op deze locatie (waar een tijdje borrelcafé Mijntje en Vistro Parenzo waren gevestigd - Red.) wilde ik veertien jaar geleden al een ‘stamppothok’ beginnen”, vertelt De Lange. ,,Waar je verse stamppot kunt eten of afhalen. Het is er nooit van gekomen, maar eenzelfde concept slaat in Utrecht nu aan.”

Quote

Natuurlijk hadden we aan de Zwaan­straat een geweldig mooi, oud pand, maar dit is een frisse plek

Roger de Lange

Emmastraat

Mañana zit er wel dicht op het bouwgeweld van de Emmapassage die in een straat verandert. De Mañana-eigenaar ziet op de lange duur de voordelen. ,,Het was vroeger een best leuke straat om te zien, dat kan het weer worden.” De Lange weet niet of hij op die locatie - er komt straks ook wat bouwverkeer langs - had aangedurfd als ‘ie van nul af aan had moeten beginnen. 

,,Maar ik heb al een bodem, mensen die weten wat Mañana is. Er belde al iemand om voor vrijdag te reserveren.” Hij glimlacht: ,,Die had nog niet eens gehoord dat we een nieuw adres hebben.”