Een terras over de hele Heuvel in Tilburg, Jaap Schapendonk en Marc Janssens (rechts) van The Talk tekenden de plannen deze week uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Een terras over de hele Heuvel in Tilburg, Jaap Schapendonk en Marc Janssens (rechts) van The Talk tekenden de plannen deze week uit. © Jan van Eijndhoven

Horeca telt gespannen af: ‘Met alleen mensen in de zaak, redden we het niet’

Za 23 mei: De horeca popelt om weer open te mogen. Maar er is ook een sombere ondertoon, de toekomst blijft onzeker. Veel hangt af van de terrassen én de komende twee maanden.

Op het terras van Spaarbank werden 50 van de 120 zitplaatsen verwijderd. Banken werden ingeruild voor tafeltjes voor twee of vier personen, er staan slechts nog een paar grote tafels.
Volledig scherm
Op het terras van Spaarbank werden 50 van de 120 zitplaatsen verwijderd. Banken werden ingeruild voor tafeltjes voor twee of vier personen, er staan slechts nog een paar grote tafels. © Jan van Eijndhoven

Bijna als vanouds. In de keuken van café Spaarbank werkt de kok aan een nieuwe menukaart. Er wordt weer besteld bij de groothandel en buiten staat het terras in de nieuwe opstelling. ,,Het wordt ontzettend spannend op de maandag dat we open mogen", zegt eigenaar Erik Wannemakers.

Net als de rest van de horeca zet het café aan de Vijfsprong zich schrap voor de heropening over iets meer dan een week. Na twee en een halve maand dicht te zijn geweest, mag de zaak op maandag 1 juni onder strikte voorwaarden open.

Op het terras werden 50 van de 120 zitplaatsen verwijderd om tussen de tafels 1,5 meter ruimte te krijgen. Banken werden ingeruild voor tafeltjes voor twee of vier personen, er staan slechts nog een paar grote tafels. Die zijn voor de gezinnen.

 1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
  PREMIUM

  Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

  TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.
 2. Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’
  PREMIUM

  Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’

  KAATSHEUVEL - ,,Schandalig dat we een extra kaartje voor in de avond moeten kopen, dat was niet de afspraak.” Bezoekers van de Efteling die voor de coronacrisis een overnachting hebben geboekt, voelen zich gedupeerd omdat de openingstijden onverwachts zijn aangepast. Als ze in de maanden juli en augustus 's avonds naar het park willen, moeten ze opeens een extra kaartje van 25 euro kopen.