Joep Verhoeven (l) en Maud van der Jagt zorgen dat de vlag op het hoogste punt van appartementencomplex WINGS in Goirle wappert.
Volledig scherm
Joep Verhoeven (l) en Maud van der Jagt zorgen dat de vlag op het hoogste punt van appartementencomplex WINGS in Goirle wappert. © Willem De Volder

Hoge verwachtingen bij hijsen vlag WINGS in Goirle

GOIRLE - Het appartementencomplex Wonen IN Goirle Samen (WINGS) op de hoek Thomas van Diessenstraat/Kloosterstraat bereikte dinsdag het hoogste punt.

Die mijlpaal werd onderstreept met het hijsen van de driekleur door de toekomstige bewoners Joep Verhoeven en Maud van der Jagt. Naar verwachting wordt het gebouw in november opgeleverd. Dat de zeventien jongvolwassenen - één appartement is nog vacant - uitkijken naar hun eigen woonstek is wel duidelijk. ,,Spannend'', zeggen Ron Aarts en Margot Bertens haast in koor, voorafgaand aan de feestelijkheden. Margot: ,,We kunnen niet wachten. Ik kom tegenover de ingang van Jan van Besouw te wonen.'' ,,Ik naast de gemeenschappelijke ruimte'', lacht Ron.

Het gebouw is geschikt voor de bewoning, begeleiding en ondersteuning van veertien 'lopers' en vier rolstoelers. Er is tussen de bewoners al een hechte band. Margot: ,,We hebben een bowlingmiddag gehad en zijn zondag met z'n allen naar Willem II geweest.''

Voorspoedig

Vijftien jaar geleden werd het ouderinitiatief opgericht. In juni vorig jaar zetten de jonge, toekomstige bewoners de eerste spade in de grond. ,,De bouw van het complex verloopt voorspoedig'', zegt Henk van der Loo, voorzitter van de vereniging, die voor de bewoners alles in goede banen leidt. Die wonen straks in Goirle verdeeld over twee bouwlagen. Het gebouw is van Leystromen, de vereniging huurt het en Prisma/Fittin uit Waalwijk zorgt voor de begeleiding, die past bij de hulpvraag van iedere bewoner.