Prins Bernhard geeft in 1989 de uit Oost-Duitsland afkomstige bevers de vrijheid in de Brabantse Biesbosch. Guido Stooker is erbij, nog net zichtbaar (een stukje van zijn hoofd en stropdas) achter de man met de baard.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Bernhard geeft in 1989 de uit Oost-Duitsland afkomstige bevers de vrijheid in de Brabantse Biesbosch. Guido Stooker is erbij, nog net zichtbaar (een stukje van zijn hoofd en stropdas) achter de man met de baard. © ANP / ANP

Hoe de door prins Bernhard uitgezette bever in de Reeshof belandde: ‘Nu komt een van de nazaten bij mijn huis koekeloeren’

TILBURG - In Oost-Duitsland hielp Reeshofbewoner Guido Stooker eind jaren tachtig een aantal bevers vangen die in de Biesbosch werden uitgezet. Een nazaat van die bevers kruist dertig jaar later zijn pad in de Tilburgse Dongevallei. ,,Dit is hartstikke leuk.” Maar wat zegt het?

 1. Hangjongere had wel geslagen in Goirle, maar dat was noodweer: ‘Die man was gelijk agressief’
  PREMIUM

  Hangjonge­re had wel geslagen in Goirle, maar dat was noodweer: ‘Die man was gelijk agressief’

  GOIRLE/BREDA - Misschien dat ze inderdaad wat luidruchtig waren, die avond helemaal aan het begin van de coronacrisis in de Fraterstuin in Goirle. Daar stond het groepje waar de 21-jarige Tilburger bij hoorde wel om bekend. Dat hij iemand in elkaar heeft geslagen die een opmerking maakte over samenscholen terwijl dat niet mocht toen, dat zeker niet. ,,Die man was eerst agressief. Hij pakte me bij mijn nek.”
 2. Hier woont écht iemand, maar niet lang meer, als het aan de burgemeester van Hilvarenbeek ligt
  PREMIUM

  Hier woont écht iemand, maar niet lang meer, als het aan de burgemees­ter van Hilvaren­beek ligt

  DIESSEN - Wie het huis ziet, kan nauwelijks geloven dat iemand daar kan wonen. En wat de burgemeester van Hilvarenbeek betreft, moet de bewoner in elk geval tijdelijk vertrekken. Hij wil dat het vervallen pand aan de Molenstraat 20 in Diessen eerst weer bewoonbaar wordt gemaakt. ,,We treden niet zomaar in iemands privésituatie, maar de veiligheid is hier de doorslaggevende factor”, zegt burgemeester Evert Weys.