Ties de Leijer (l) met vader Harrie de Leijer en compagnon Matheus Andrade voor Bierbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Ties de Leijer (l) met vader Harrie de Leijer en compagnon Matheus Andrade voor Bierbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek. © Ties de Leijer

Hilvarenbekenaar Ties de Leijer haalt de Bikse Tripel naar Brazilië

HILVARENBEEK - Museumbrouwerij De Roos uit Hilvarenbeek krijgt een Braziliaanse zusterbrouwerij: De Roos Brazil. Het is een initiatief van Hilvarenbekenaar Ties de Leijer, die een jaar geleden naar Porto Alegre verhuisde en de Brazilianen nu kennis wil laten maken met de Bikse Tripel.

De 26-jarige Ties is een zoon van Harrie de Leijer, bestuurslid van stichting Museumbrouwerij De Roos en kleinzoon van de bekende Hilvarenbeekse bierbrouwer. Dat maakt Ties op zijn beurt de tiende generatie bierbrouwer uit het geslacht, al ziet hij dat zelf vooral als een leuke hobby. ,,Ik werk hier in Brazilië als consultant duurzaamheid bij een business consultancy”, vertelt hij. ,,Via het werk van mijn vader heb ik in Brazilië een van mijn beste vrienden leren kennen en drie jaar geleden heb ik hier ook mijn vriendin ontmoet. Ik heb toen snel de Portugese taal geleerd en een jaar geleden ben ik definitief verhuisd.”