Volledig scherm
PREMIUM
Gedeputeerde Christophe van der Maat (VVD) en wethouder Ted van de Loo van Hilvarenbeek bij de ondertekening van de intentieovereenkomst over de provinciale wegen N269 en N395. © Erik van Hest / BD

Hilvarenbeek stemt toch in met bomenkap voor reconstructie N395 bij Diessen

HILVARENBEEK  - Het college in Hilvarenbeek stemt toch in met de kap van 120 bomen langs de Beerseweg (N395) bij Diessen. Dat is de uitkomst van overleg tussen wethouder Ted van de Loo en gedeputeerde Christophe van der Maat (VVD) van de provincie Brabant. Woensdag tekenden zij een intentieovereenkomst over de gezamenlijke aanpak van knelpunten op de provinciale wegen N395 en N269.

De bomen langs de Beerseweg bij Diessen moeten wijken voor de grootschalige reconstructie van de provincialeweg tussen Hilvarenbeek en Oirschot. De provincie Brabant wil namelijk de veiligheid van de N395 verbeteren. Zo worden er rotondes aangelegd, wordt de weg verbreed en komen er snelheidsremmende maatregelen.

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.