,,We houden met de huidige vorm op, alle merken gaan eruit”, vertelt Meijboom die in december met pensioen gaat. ,,Het is een weloverwogen keuze.”
Volledig scherm
PREMIUM
,,We houden met de huidige vorm op, alle merken gaan eruit”, vertelt Meijboom die in december met pensioen gaat. ,,Het is een weloverwogen keuze.” © Bas Vermeer

Het Zingende Nijlpaard slankt fors af: ‘Ons tijdperk is voorbij’

TILBURG - Zoals Ron Meijboom 37 jaar geleden met zijn speelgoedwinkel Het Zingende Nijlpaard begon, eindigt hij. ‘Verloren van de internetbedrijven’, zegt hij, maar verbitterd is de winkelier allerminst. Meijboom gaat weer zelf speelgoed maken en verkopen. ,,Een hobbyproject.”

  1. Tilburg en Breda moeten wachten: wietexperiment nogmaals uitgesteld, begin 2024 verwacht

    Tilburg en Breda moeten wachten: wietexperi­ment nogmaals uitgesteld, begin 2024 verwacht

    DEN HAAG - Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) zegt dat het wietexperiment nogmaals wordt uitgesteld. Hij verwacht dat ‘zoals het er nu naar uitziet’ pas in 2024 in elf gemeentes legaal geproduceerde wiet kan worden verkocht in coffeeshops. Het lukt dus niet om zoals eerder aangekondigd in het tweede kwartaal van 2023 te beginnen. Hij wil wel proberen om daarvoor in een kleiner aantal gemeentes te beginnen met een ‘aanloopfase’.