Pietje van Caulil, het 3-jarige jongetje overlijdt aan de gevolgen van een granaatscherf. Hij wordt in zijn hoofd geraakt als een Duits vliegtuig op 21 februari 1945 dertig brisantbommen boven Tilburg dropt.
Volledig scherm
PREMIUM
Pietje van Caulil, het 3-jarige jongetje overlijdt aan de gevolgen van een granaatscherf. Hij wordt in zijn hoofd geraakt als een Duits vliegtuig op 21 februari 1945 dertig brisantbommen boven Tilburg dropt. © Regionaal Archief Tilburg

‘Het verhaal’ van 753 Tilburgse oorlogsslachtoffers: ‘Ze eindigen allemaal triest’

TILBURG - Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen 753 Tilburgers om het leven door oorlogsgeweld. Wie waren ze, wat is ze overkomen? Een team van onderzoekers is druk bezig om ze allemaal ‘een gezicht’ te geven. ,,We gaan stug door tot we alle verhalen hebben.” 

  1. Moet oude burgemeesterswoning Berkel-Enschot monument worden? ‘Daar heb ik alleen maar last van!’
    PREMIUM

    Moet oude burgemees­ters­wo­ning Ber­kel-En­schot monument worden? ‘Daar heb ik alleen maar last van!’

    DEN HAAG/BERKEL-ENSCHOT – ,,Als de gemeente Tilburg een particuliere woning als gemeentelijke monument aanwijst, dan beperkt dat het eigendomsrecht van de bewoner flink. Dan moet je daar als overheid wel een goede argumenten voor hebben, maar die zie ik hier nauwelijks,” zei rechter Sylvia Wortmann tijdens een rechtszaak bij de Raad van State over de voormalige burgemeesterswoning in Berkel-Enschot.