Volledig scherm
PREMIUM
Erik Meijs, de boer die het dagelijks werk doet in dienst van de Herenboerencoöperatie Goedentijd. © Pix4Profs/Jan Stads

Herenboeren kijken in Alphen de plantjes nu al de grond in

ALPHEN - De boer is binnen en kan zijn land op. In Alphen kan de tweede Herenboeren-coöperatie van Brabant nu echt aan de gang. Het voorjaar lonkt, de leden popelen om hun eigen ‘eerlijk eten’ te zien groeien. ,,We gaan een vliegende start maken.”

Alleen de varkens al zijn ‘best een ingewikkeld verhaal’, zegt die boer, Erik Meijs. ,,Hoe kunnen ze het hier buiten zo goed mogelijk hebben? Hoeveel vlees in een jaar kunnen we aanbieden voor vijfhonderd mensen? Waar laat je de dieren slachten? En hoe komt dat vlees dan weer hier om te verdelen?”

  1. Respect voor het besluit van Bert Schellekens tijdens afscheid van de raad

    Respect voor het besluit van Bert Schelle­kens tijdens afscheid van de raad

    GOIRLE - Als een ‘Alice in Wonderland’ had Bert Schellekens zijn eerste tijd als wethouder in Goirle ervaren. Na 1 jaar en negen maanden moest hij toegeven niet in dat land thuis te horen. ,,Al je enthousiasme ten spijt", zo zwaaide burgemeester Mark van Stappershoef Schellekens dinsdagavond uit. Schellekens zelf keek toch in tevredenheid terug. ,,Hoewel ik er wel verschrikkelijk van baal dit besluit te moeten nemen.”