Volledig scherm
PREMIUM
Boerenzwaluw in de modder. © Han Brinkcate

Help de zwaluw, maak een modderbad!

GILZE/ALPHEN - Alarm: moddertekort! Dus wie in of dichtbij het buitengebied woont, maak alsjeblieft een modderbadje. Die oproep doet vogelvriendin Maaike Riemslag uit Gilze. En waarom? Omdat de uitgedroogde zandgrond de boerenzwaluw en de huiszwaluw parten speelt. Ze kunnen er nauwelijks nesten mee bouwen.

,,Deze twee zwaluwsoorten zijn op modder aangewezen. Ze moeten het hebben van waterplasjes, maar die zijn er ook na de buien van deze week niet. De grond blijft hartstikke droog, en de slootkanten helpen ook niet, want die zijn dichtgegroeid”, zegt de Gilzese.

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.