Heftige nacht voor brandweer, maar na elf uur is overlast voorbij in Tilburg: zo werd de brand bestreden

videoTILBURG - Hoe bestreed de brandweer de enorme brand in de vier panden aan het industrieterrein Kraaiven in Tilburg? Pas na elf uur blussen kon de Veiligheidsregio eindelijk melden dat er in de directe omgeving geen overlast meer was. Dankzij hulp van een drone kreeg de brandweer ‘fantastische beelden vanuit de lucht’, die hielpen de hotspots van de vlammenzee te ontdekken en uitbreiding te voorkomen. 

De brandweer is sinds vannacht 03.15 uur bezig geweest met blussen van de zeer grote brand bij vier bedrijven op het Kraaiven in Tilburg. Pas elf uur later, rond 14.15 uur, kon de brandweer melden dat er geen overlast meer was in de directe omgeving. 

In de bovenstaande video legt de brandweer uit hoe de brand werd bestreden die woedde bij de vier bedrijven.

Volledig scherm
Drone van brandweer helpt bij bestrijding zeer grote brand in Tilburg © BranbweerMWB
Volledig scherm
Drone van brandweer helpt bij bestrijding zeer grote brand in Tilburg © BranbweerMWB
  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.