Volledig scherm
,,Het zijn geloof ik twee groepen, zo'n dertig ganzen in totaal”, vertelt schipper John La Haye. © Beeld Werkt

Havenbeeld: Ganzenleger

Woe 12 juni: Het is een prachtig gezicht natuurlijk: het ‘ganzenleger’ dat sinds een paar weken neer is gestreken in de Tilburgse Piushaven. Hoe ze door de buurt marcheren, al gakkend over het water trekken. Maar ja, er kleeft ook een nadeel aan. Het leger laat machtig veel poep achter, merken ze in de buurt.

De ganzen zijn een paar weken geleden aan komen vliegen. ,,Het zijn geloof ik twee groepen, zo'n dertig ganzen in totaal”, vertelt schipper John La Haye. ,,Een koddig gezicht.” La Haye vindt het ‘troeteldieren’, maar maakt zich wel zorgen. ,,Ik zie dat ze worden gevoerd met brood. Dat is niet zo'n goed idee, brood is slecht voor ze en het trekt ratten aan. Dat zou ik de mensen toch wel willen ontraden.”

Gastblogger Jonas Kocx legde eerder al uit waarom de eenden geen brood mogen. 

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

  1. Hilvarenbeek haakt niet aan bij samenwerking Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlakken met schilder’
    PREMIUM

    Hilvaren­beek haakt niet aan bij samenwer­king Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlak­ken met schilder’

    HILVARENBEEK - Hilvarenbeek heeft bedankt voor het aanbod om deel te nemen aan een samenwerking met Van Gogh Nationaal Park. Een stuurgroep waarin de provincie, gemeenten en waterschappen zijn vertegenwoordigd, wil een nieuwe status voor het Nationaal Park verwerven, maar Hilvarenbeek heeft laten weten dat de gemeente te weinig binding heeft met de wereldberoemde kunstschilder.